Rosenrot

Rosenrot, vars latinska namn är Rhodiola rosea, är ett naturläkemedel som har många olika användningsområden.

Växten växer i norra Europa och Asien, men även i Nordamerika och på Grönland samt Island. I Sverige återfinns den i våra fjälltrakter, där den växer i torrsand. Den trivs bra i kallt klimat. Namnet har den fått för att roten luktar just ros när man skrapar lite på den.

Rosenrot har använts i olika kulturer mycket länge. I det antika Grekland tog man Rosenrot mot huvudvärk och vikingarna åt det innan strid för att öka sin fysiska kapacitet. Även vår egen Carl von Linné nämde Rosenrot och påpekade dess positiva effekter mot nedslaghet och hur det stimulerade intellektet.

De aktiva ämnena i Rosenrot är Rosavin, Salidrosid och L-arginin. Dessa ämnen ger kraft och energi. Rosenrot skärper koncentrationen och är även bra för kroppens immunförsvar. Det hjälper även mot stress och gör att man sover bättre vilket i sin tur gör att man känner sig piggare.

Rosenrot förbättrar även den fysiska prestationen och hjälper även till att återhämta kroppen efter en hård fysisk ansträngning.

Naturläkemedlet har också en positiv påverkan på signalsubstanserna på det system i hjärnan där vårt lustcenter är beläget. Kort och gott, Rosentrot ökar vår lust. Det finns även studier som visar på att det är lättare att bli gravid om man äter Rosenrot och att män med erektionsproblem upplever en klar förbättrad sexuell förmåga.

Du kan läsa mer om rosenrot på alltomrosenrot.se.

Köp Rosenrot Online

Lista med butiker som säljer Rosenrot.
Svenskt Kosttillskott har ett flertal alternativ av kosstillskott med rosenrot. Smidigare och Billigare än att köpa i en hälsobutik nära dig.
Besök Svenskt Kosttillskott
Meny