Omega-3

Omega-3Omega 3 är namnet på en familj av ett flertal fleromättade fettsyror som är essentiela, dvs att de är livsviktiga för vår hälsa, och inte kan skapas i vår kropp på naturlig väg. Därför måste dessa tillföras via kost eller kosttillskott. De viktigaste fettsyrorna som ingår i Omega 3-familjen är alfa-linolensyra, DHA och EPA.

Alfa-linolensyra är en utav de viktigaste syrorna och finns i bla rapsolja och linfröolja. DHA och EPA finns främst i fet fisk såsom lax, makrill, öring, sill samt i fiskolja. Eftersom syrorna verkar på olika sätt så är det viktigt att man får i sig av samtliga olika sorter.

Omega-3 motverkar både fysiska och mentala problem. Studier har visat att Omega 3 motverkar hjärt- och kärlsjukdomar och minskar risken för att utveckla alzheimers och demens. Det är även bevisat att Omega 3 kan skydda barn som har anlag för diabetes att utveckla sjukdomen, och även mot vissa allergier. Brist på Omega 3 kan också leda till bla. depressioner, ångest, koncentrationssvårigheter och synproblem.

Äter man inte livsmedel som innehåller tillräckligt med Omega 3 så finns det ett brett utbud av produkter för att komplettera det dagliga intaget. Dessa går att köpa i hälsobutiker men också på internet. På nätet finns det ett stort antal webbshoppar och priserna kan variera. Kostilskottet säljs oftast som kapslar.

Köp Omega-3 Online

Lista med butiker som säljer Omega-3.
Svenskt Kosttillskott har ett stort utbud av kosttillskott med Omega-3, dessutom till vettiga priser.
Besök Svenskt Kosttillskott
Meny