Kreatin

Kreatin är ett ämne som finns både i vår kropp och i den mat vi äter.

Det är ett populärt kosttillskott bland folk som idrottar och då främst styrketränar. Detta då det ökar styrkan och muskelvolymen.

Kreatin består av tre aminosyror, arginin, glycin och metionin och kostillskottet är ett vitt, smaklöst pulver som man blandar ut med vätska.

Kreatin fungerar genom att hjälpa bildningen av ATP i kroppen. Alla celler i vår kropp får sin energi från en speciell molekyl som kallas ATP. När kroppen utsätts för hård fysisk påfrestning så är behovet av ATP mycket stort och den mängden som redan finns i kroppen går åt otroligt snabbt. Genom att tillföra kroppen extra kreatin, så kan kroppen bilda nya ATP molekyler.

Man kan säga att Kreatin fungerar som en energibuffert. Ämnet används huvudsakligen under kort, intensiv träning såsom sprinterlöpning, styrketräning, kast och hoppgrenar. Vid träning som är mindre intensiv är behovet av snabb energi inte lika stort, och då är behovet av extra intag av Kreatin mindre.

Det har gjorts många studier på Kreatin och det finns inget som tyder på att det är skadligt att bruka det. Flera hundratusentals människor har använt det sedan det börjades användas som kostillskott i början av nittiotalet och det har inte rapporterats att det skulle vara skadligt för hälsan eller ha några allvarliga bieffekter. Dock kan man gå upp ett par kilo i vikt när man börjar använda kostillskottet då Kreatin binder vatten.

Idag är det väldigt vanligt att köpa sina kostillskott via nätet. Det finns många webbshopar som säljer Kreatin till bra priser.

Vill du sätta dig in mer i kreatin monohydrat? Besök i så fall alltomkreatin.se.

Köp Kreatin Online

Lista med butiker som säljer Kreatin.
Svenskt Kosttillskott har ett enormt stort utbud av produkter med Kreatin till bra priser.
Besök Svenskt Kosttillskott
Meny