Ginseng

Ginseng är ett godkänt naturläkemedel som har används i västvärlden sedan 1900-talets senare hälft. Det hjälper mot trötthet och anses vara allmänt prestationshöjande och stärka hälsan. Ginseng ökar de vita blodkropparnas aktivitet, vilket gör att immunförsvaret stärks. Det hjälper också att ta det när man är sjuk, då man blir frisk fortare. Ginseng sägs också förbättra minnet och gör att man stressar mindre.

Ginseng är godkänt som naturläkemedel av Läkemedelsverket och det har gjorts många studier på medlet som visat att det har en rad olika positiva effekter på människan. Ginseng är ett av de mest väldokumenterade naturläkemedlen och det har publicerats massor av artiklar i medicinska tidningar. I Sverige är det en av de mest sålda hälsokostprodukterna idag.

I österländska kulturer har Ginseng används som läkemedel i flera tusen år. Det är extrakt från roten av plantan Panax Ginseng som ger oss naturläkemedlet. Den verksamma beståndsdelen kallas G115. Marco Polo tog Ginseng till Europa redan på 1200-talet men det dröjde flera hundra år innan man började använda det i medicinskt syfte.

Panax Gingsen är en flerårig ört och tillhör Arlaiafamiljen. Roten, som odlas i Kina och Sydkorea, skördas efter fem till sex år. Det finns två sorters Ginseng, amerikansk och asiatisk. Den asiatiska är den vanligaste och är den som det säljs mest av i Sverige. Ordet Panax härstammar från grekiskans Panacea, som på ett ungefär betyder ”helar allt” vilket syftar på dess många olika positiva egenskaper.

Köp Ginseng Online

Lista med butiker som säljer Ginseng.
Svenskt Kosttillskott har bland annat GerXtra, som är en högkoncentrerat extrakt av ginseng som ökar prestationsförmågan och får dig att känna dig piggare. Dessutom förstärkt med B6, B12 och Folsyra för att öka Immunförsvaret
Besök Svenskt Kosttillskott
Meny