Fiskolja

Fiskolja innehåller omega-3 fettsyror som kroppen behöver för att hålla sig vid god hälsa. Vissa av dessa fettsyror är t.o.m. livsviktiga och därför är det viktigt att vi får i oss dem, antingen via kosten (fet fisk) eller via kostillskott som t.ex. fiskolja.

Om man inte får i sig tillräckligt av dessa fettsyror så använder kroppens celler istället andra typer av fett som inte är lika nyttiga. Detta gör att cellerna blir stela och inte fungerar så bra som de ska.

I fiskolja finns EPA (eikosapentaensyra) och DHA (dokosahexaensyra). EPA är anti-inflammatorisk och motverkar inflammationer i kroppen och kan även lindra reumatism. DHA är främst viktigt för hjärnan. Fiskolja innehåller även vitaminerna A och D.

Fiskolja finns att köpa i koncentrerat form på flaska eller i kapslar. Oljan hjälper även mot hjärt- och kärlsjukdomar och är bra för lederna och huden.

Fisk har ätits av människan genom alla tider och fiskoljan uppmärksammandes av en grupp forskare när man upptäckte eskimåernas exceptionellt goda hälsa. Oljan utvinns ur fet fisk, som t.ex. makrill, sardin och sill, genom kokning, pressning och centrifugering. Sedan 1970-talet har fiskoljan sålts som kostillskott.

Det har bevisats att barn med inlärningssvårigheter har presterat bättre och fått högre betyg i skolan efter att ätit fiskolja som kostillskott. Även för gravida kvinnor kan tillskottet vara bra då mycket av moderns omega 3-fettsyror överförs till fostret.

Köp Fiskolja Online

Lista med butiker som säljer Fiskolja.
Om du letar efter Omega-3 från fiskolja så har Svenskt Kosttillskott ett flertal alternativ för dig.
Besök Svenskt Kosttillskott
Meny