C-Vitamin

C-VitaminC-vitamin är även känt som askorbinsyra. C-vitamin är en viktig del av många viktiga processer i kroppen. Det är bland annat en viktig antioxidant som skyddar andra vitaminer och andra viktiga spårämnen i kroppen från att oxidera, eller härskna. Vitamin C är även en viktig del vid bildningen av kollagen. Kollagen är ett ämne som bildas i bindväven och som stärker våra blodkärl, vår hud samt våra tänder och vårt skelett. Utan C-vitamin kan kroppen inte ta upp det viktiga ämnet järn ur vår föda. C-vitaminer underlättar även för kroppen att ta upp andra näringsämnen som zink, kalcium, folsyra och koppar.

C-vitamin kan även till viss del fungera som ett skydd mot förkylningar och lättare sjukdomar genom att det bygger upp immunförsvaret. Vissa menar även att om man har rikligt med vitamin C i kroppen så minskar risken för träningsvärk efter fysisk ansträngning.

Vid brister på vitamin C kan man känna sig trött och irriterad. Man kan även få blödande tandkött och försämrad läkning av sår. Man kan även känna sig svag och orkeslös. Skörbjugg kan även orsakas av brist på vitamin C. Det kan enkelt förhindras med ett intag av mer vitaminer. Det kan vara bra att veta att vissa mediciner ökar utsöndringen av vitamin C och då kan man behöva öka intaget en del. Ett exempel på en sådan produkt som ökar behovet är P-piller.

C-vitaminer är vattenlösliga och lagras på så sätt inte till stor del i kroppens depåer.

Köp C-Vitamin Online

Lista med butiker som säljer C-Vitamin.
Svenskt Kosttillskott har ett flertal alternativ av kosttillskott som ger dig den viktiga antioxidanten C-Vitamin.
Besök Svenskt Kosttillskott
Meny