Blåbärsextrakt

Blåbärsextrakt innehåller blåbär, vanligtvis skandinaviska då de bären innehåller gynnsamma antocyanosider. Blåbärsextrakt innehåller även lutein, som är bra för ögat då det hjälper ögat att filtrera bort oönskade UV-strålar. Lutein är även en väldigt effektiv antioxidant.

Enligt experter rekommenderas ett dagligt intag av ca 30–70 g färska blåbär för att ge ögat tillräcklig med antocyanosider.Det motsvara en till två tabletter med blåbärsextrakt. Två tabletter motsvarar ungefär 70 gram färska bär. Blåbärsextrakt är därför en perfekt hjälp för trötta och överansträngda ögon.

Blåbärsextrakt innehåller även zink som ögats åderhinna innehåller mycket av. Låga värden av zink i kroppen kan medföra synförändringar och svårigheter att skilja på färger. Långvarig brist kan leda till allvarliga ögonsjukdomar.

Dessutom innehåller blåbärsextrakt rikligt med quercetin som är en annan viktig antioxidant. Quercetin är bra för kroppens insulinproduktion och bromsar det enzym som lagrar sockerarter i kroppen. Quercetin har även antiinflammatoriska egenskaper.

I blåbär finns det även gott om antioxidanten rutin som tidigare kallades P-vitamin. Rutin hjälper till att hålla kapillärväggarna friska och starka vilket förhindrar blödningar och brustna blodkärl. Har man rikligt med rutin i kroppen minskar risken för blåmärken.

Blåbärsexrakt innehåller även vitamin E som är en fettlöslig vitamin som håller slemhinnorna friska.

Även vitamin E stärker kapillärväggarna och hjälper till att bilda nya blodkärl. Vitamin E förbättrar även cirkulationen i kroppen och höjer blodets syrekoncentration.

Meny