B-Vitamin

B-vitaminer är vattenlösliga och de samarbetar med varandra och andra näringsämnen i vår kropp för att vi ska må bra. B-vitaminer är bra för ämnesomsättningen, vitala för immunförsvaret och nervsystemet samt viktiga för hud och muskler. B-vitaminerna kan även skydda mot stress, nedsänkthet, hjärt- och kärlsjukdomar och flera andra allvarliga sjukdomar.

B-vitaminerna är enormt viktiga för vår metabolism eftersom de är en slags co-enzym. Det innebär att enzymer måste kopplas till rätt vitamin B för att bli aktivt och fungera. Om dessa enzymer inte är aktiva så stannar ämnesomsättningen.

Brist på vitamin B påverkar alltså ämnesomsättningen. Det kan även leda till att man känner sig trött och hängig. Man kan även få ökat känslighet för stress. Man kan få svårt att somna på kvällarna och vakna tidigt på mornarna. Brist kan dessutom störa kroppens kolesterolvärden och leda till nedstämdhet och i värsta fall depression. Brister kan även leda till att man känner yrsel, får hjärtklappning och ojämn puls samt får lågt blodtryck.

Det är alltså viktigt att man får i sig tillräckligt med B-vitaminer för att kroppen ska fungera. Det kan därför vara klokt att äta tillskott med vitaminerna för att vara på den säkra sidan. Speciellt om man är lite äldre då äldre personer ofta visar sig ha brist på vissa B-vitaminer. Det beror på ålderförändringar i magen och tarmarna som minskar upptagningsförmågan av B-vitaminer. Äldre löper även större risk att drabbas av bristsjukdomarna.

Köp B-Vitamin Online

Lista med butiker som säljer B-Vitamin.
Svenskt Kosttillskott har ett flertal alternativ om du letar efter kosttillskott som innehåller alla viktiga B-Vitaminer.
Besök Svenskt Kosttillskott
Meny