Aminosyror

En människas muskler består av runt 20 procent protein. Detta protein består av aminosyror, man kan alltså säga att protein och aminosyror är mer eller mindre samma sak.

Vissa aminosyror är essentiella vilket innebär att vi måste få i oss dem via vår kost eftersom kroppen inte kan producera dem själv. Dessa aminosyror finns i proteinrika produkter som kött, ägg och baljväxter. Vill man vara säker på att få sig alla de viktiga syrorna kan man äta tillskott i form av kapslar eller tabletter. Det är de essentiella aminosyrorna som kroppen använder för att bygga muskler. Aminosyrorna kan dock ha olika kvalitet, beroende på sammansättningen av dem. Olika protein tas alltså upp olika bra av kroppen. Peptidbundna aminosyrorna har så gott som ett hundraprocentigt upptag. Det kan jämföras med äggprotein på ca 97 procent upptag och mjölkprotein, som till exempel vassleprotein, som ligger runt 95 procent upptag. Genom aminosyretabletter kan du öka man öka sitt dagliga proteinintag utan att samtidigt få i sig fetter eller annat som man inte önskar få i sig.

Vissa menar att ett gram aminosyra motsvarar fem gram rent protein. Men äter man tillskott med aminosyra är det fortfarande viktigt att få i sig mycket proteiner om man vill bygga muskler. Aminosyrorna binder som sagt proteinet och ökar kroppens förmåga att använda proteinet för att bygga muskler.

Köp Aminosyror Online

Lista med butiker som säljer Aminosyror.
Svenskt Kosttillskott har ett stort utbud av Aminosyror så som L-Glutamin, L-Leucin, L-Glycin, L-Tyrosin mfl. Deras priser är dessutom konkurrenskraftiga och är därför en av de största återförsäljarna på den Svenska marknaden.
Besök Svenskt Kosttillskott
Meny